Αγορές στη Λιουμπλιάνα


Tivoli park

 

Αν και στη Λουμπλιάνα δεν πάει κανείς για να κάνει τις αγορές του, στον κεντρικό δρόμο Mestni trg καθώς και αλλού, μπορείς να βρεις ιδανικά μαγαζιά για ένα δώρο ή ένα αναμνηστικό ανόμοιο από τα κλασικά, τουριστικά σουβενίρ.

La chocolate

Το πρώτο που μου κίνησε το ενδιαφέρον, ως λάτρης της σοκολάτας, ήταν ένα μαγαζί με σοκολάτες χειροποίητες – από ντόπιους και ξένους παραγωγούς -. Πέραν βέβαια από τις σοκολάτες με ουίσκι, φιστίκια και τσίλι, είχε και ποικιλία σε τσάγια. Βανίλια, λεμόνι, μήλο, υλικά μαζί αναμειγμένα και άλλα διάσπαρτα. Και μόνο για τη μυρωδιά αξίζει να δοκιμάσεις.

(La chocolate Mestni trg 8)

Dobrote dolenjske

Τοπικά προϊόντα με ιδιαίτερη έμφαση στο μέλι αυτό καθαυτό αλλά και στα προϊόντα με μέλι. Έχουν όμως και ποικιλία σε τσάι, μαρμελάδες, κρέας, τοπικά λικέρ και κρασιά από τη Σλοβενία. Μπορείς να δοκιμάσεις τα προϊόντα που επιθυμείς (ή τουλάχιστον την πλειονότητα αυτών) και να διαλέξεις μετέπειτα αυτό που θες.

(Dobrote dolenjske Tavčarjeva ulica 11)

Babuska boutique

Διάφορα χειροποίητα κοσμήματα από Σλοβένους καλλιτέχνες αλλά και ξένους. Αρκετά ακριβό, αλλά αξίζει να του ρίξεις μία ματιά.

(Babuska boutique, Stari trg 18)

Pivoteca za Popen’t

Ο παράδεισος της μπίρας κρυμμένος. Ανάμεσα στον Stari trg και στον Mestni Trg δε δίνει σχεδόν κανένα σημάδι ύπαρξης παρά μόνο ένα μικρό ράφι με μπίρες. Ξανθές, απαστερίωτες, υψηλής ζύμωσης με γεύσεις και χωρίς.

Κοιτώντας το ήδη απο τη βιτρίνα, περίμενα μισή ώρα για να ανοίξει το μαγαζί. Ωστόσο, η ιδέα και μόνο πως υπήρχαν μπύρες απο όλον τον κόσμο, άξιζε την αναμονή.

(Pivoteca za popen’t, Stari trg 5)

και τέλος,

το Wood way, όπου τα πάντα – γυαλιά, ρολόγια, κοσμήματα, είναι φτιαγμένα από ξύλο. Επίσης σχετικά ακριβό, αλλά μπορείς να βρεις κάτι οικονομικό αν ψάξεις.

(Wood way shop, Stari trg 26)

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s